onsdag 15. september 2010

Alternativ i hodet


At menn og kvinner ikke alltid er på samme planet har vel alle opplevd. Men er det ikke påtagelig hvor mange kvinner det er som nå om dagen flokker seg rundt ”det alternative”? Det er nok å nevne en viss prinsesse … I forhold til slike er vi ikke engang i samme univers!

For det er jo helst kvinner som tror på dette. Healing, alternativ medisin, rare varianter av alle slags religioner … dette appellerer tydeligvis til den kvinnelige psyken. Det er stort sett de samme kvinnemenneskene som også spiser økologisk mat – kan det være en sammenheng her? At økologisk mat gjør deg litt bløt i nøtta? Og de samme kvinnfolka bruker gjerne fritida si på å stelle for hjemløse katter, mens mann og egne unger kommer i 3. og 4. rekke. De er blitt alternative i hodet.

Mannfolk glimrer stort sett med sitt fravær på disse åndemaningssesjonene som prinsessen og hennes like arrangerer. Mannen er vel generelt mer rasjonell og mindre lettlurt enn kvinnen. Kvinner snakker gjerne om sin intuisjon – et uforklarlig fenomen som i deres egne øyne gjør dem mer følsomme enn den ufølsomme mannen.

Det var lettere før. Gud var mann, det var det ingen tvil om. En streng mann til og med. Så kom feminismen på 1960-tallet og Gud ble plutselig mer feminin han også. Nå har vi kvinnelige biskoper og Gud fremstår mer som en kvinnelig sosionom.

Nei, give me that Old Time Religion anytime, heller enn dette nyreligiøse skvipet! De Ti Bud blei tross alt hogd ut i stein, et skikkelig stykke mannfolkarbeid som ingen kvinne vil kunne gjøre etter!

lørdag 11. september 2010

Steng Litteraturhuset i Oslo!


Dette innlegget er skrevet spontant etter Dagsrevyens portrettintervju med Aslak Sira Myhre, sendt på NRK i kveld. Som skattebetaler føler jeg bare en sterk vemmelse ved tanken på at offentlige midler finansierer denne personens eksistens. Han er vel selve kroneksempelet på hvorfor denne bloggen ble lansert i sin tid: La middelklassen finansiere rødvinsbabbelet sitt selv!

Sira Myhre er altså daglig leder av dette kulturhuset i hovedstaden, et sted som tydeligvis er elsket av kultur- og politikerfiffen, og som brukers som møteplass for uendelige diskusjoner av perifer interesse, men som selvsagt er sikret massiv pressedekning takket være utallige venner i Oslos incestuøse medieverden.

Sira Myhre er jo sønn av fagforeningspampen Eldar Myhre, og pretenderer enda å kalle seg kommunist. Denne salongradikaleren har aldri hatt et ordentlig arbeid, men har takket være sine talegaver og manglende personlige innsikt gått fra det ene betalte vervet etter det andre. I dag er han altså leder for denne plapremaskinen, like langt fra virkelighetens verden som han alltid har vært.

Denne jyplingen er visst blitt 40 år, men han snakker fremdeles som en gymnasiast på 18. Uten evne til selvrefleksjon og ideologisk selvkritikk. Som leder i minipartiet RV skulle denne pratemakeren for noen år siden lede arbeiderklassen ut i revolusjon. Partiet RV er vel kanskje det parti i landet som har lavest oppslutning blant arbeidsfolk!

Frekkheten kjenner ingen grenser. Skamløsheten ikke heller.