torsdag 18. juni 2009

Kunstnerne sliter


Vi har selvsagt ingenting imot kunst. God kunst. Malerier kan være pene og dekorative. Skulpturer kan med hell plasseres ute. Men mye av det forståsegpåerne setter pris på tror vi er ganske uforståelig for folk flest.

Nå leser vi med et flir om munnen at våre minst folkelige og mest studerte ”kunstnere” sliter … med å provosere! Avgangsstudentene i Kunstfag, Ingrid Holand (t.v.) og Cecilie Lind har laget et ”kunstverk” som viser dildoer tilpasset barn! Dette skal angivelig være en kritikk av seksualiseringen av barn i mediene.

Men det mest sjokkerende av alt: Lind har ikke fått noen reaksjoner! Ikke en eneste!!!

–Jeg ble advart av professor og veileder om at reaksjonene kunne bli sterke. Derfor har jeg skrevet en forklaring bakpå dildopakkene, for å dempe sinnene. Men jeg har ikke fått noen reaksjoner i det hele tatt, sier Cecilie Lind til Aftenposten.

Vi får bare beklage ovenfor kunstneren (og hennes professor) at reaksjonene har uteblitt. Vi var faktisk ikke klar over at kunstverket fantes før vi med egne øyne så det på nettet. Hadde vi blitt invitert til åpningen hadde vi selvsagt blitt skikkelig provosert. Jeg tar faktisk ikke ansvar for hva vi kunne funnet på, om vi hadde blitt invitert. Men vi tror det hadde blitt skikkelig, skikkelig … uskikkelig, og garantert skandaløst.

På vegne av vanvittig mange: Ta hele kunstverket og stikk det opp i …!?%§#.

onsdag 17. juni 2009

Bombe: Lærerne har det godt!


Sjokkresultater i ny, internasjonal undersøkelse: Norske lærere trives godt på jobben!

Dette kommer frem i en internasjonal undersøkelse blant lærere og skoleledere på ungdomstrinnet i 23 land. De norske lærerne og rektorene skiller seg ut i særklasse når de blir spurt om trivsel, hvor godt de kommer overens med elevene og hvordan de lykkes med undervisningen.

Vi regner med at Lærerorganisasjonene nå umiddelbart rykker ut og stiller seg meget kritisk til denne undersøkelsen. Det er jo ikke slik deres tillitsvalgte har frontet yrkesgruppen så lenge vi kan huske. Nei, maken til den sutring og elendighetsbeskrivelse fra norsk skolehverdag som lærerne har kommet med har knapt noen yrkesgruppe kunnet fremvise. Hva har vi ikke fått høre fra lærerhold? Jo, en stadig strøm av jamring om dårlig lønn, dårlig utstyr, dårlige bygninger, vanskelige elever, masete foreldre, problemer, problemer, problemer …

Det er merkelig at det i det hele tatt finnes ungdom som vil bli lærere når vi har folk som Helga Hjetland gråtende i tv-ruta støtt og stadig. Å være lærer skal jo være for jævlig! Eller er årsaken til denne elendighetsbeskrivelsen rett og slett at lærerstanden er selve kjernegruppa i den store, omseggripende sutrete middelklassen?

Var det ikke sant likevel? Er det kanskje noen som har svartmalt situasjonen? Er det kanskje andre arbeidstakere som har vanskeligere og mer utakknemlige jobber enn lærerne? Visste vi det ikke. Ikke noe galt å trives på jobben, men å innrømme det? Det sitter langt inne.

lørdag 13. juni 2009

Som vi skulle sagt det selv!


Her er et kvinnfolk som skiller seg ut i mengden - Hanne Nabintu Herland. Denne damen vet å sette skapet på plass, treffer spikeren på hodet og prikken over i-en i ett og samme utspill:

- Forstår at norske menn vil ha thailandske koner
— Det er på tide å gi opp kvinnekampen. Det er så mange fæle norske kvinner. Noen ganger skal kvinner være stille og gjøre som mannen sier. Jeg forstår godt at norske menn heller vil ha russiske og thailandske koner. De liker i det minste sex og er gode til å lage mat, sier Herland

- Norske kvinner stiller for mange krav til mannen, men ikke til seg selv. Andre kulturer er bedre til blant annet å lære opp kvinnene til å tilfredsstille mannen seksuelt. Mannen trenger sin sex, og kvinnene burde vært opptatt av å tilfredsstille mannen, sier Hanne Nabintu Herland til Dagbladet.

Dette må jo være årets mest politisk ukorrekte statement. Tenker at flokken av egoistiske, sjølgode, bortskjemte og løgnaktige norske kvinnfolk gikk i dørken, eller i taket, når de fikk dette i fleisen. Vi kunne ikke sagt det bedre selv.

Kan bare henvise til et av våre tidligere innlegg med samme konklusjon.


Vi kan bare oppfordre norske kvinner til å ta seg afrikanske eller latin-amerikanske ektemenn for en peiode, tenker da at den norske mannen raskt blir oppvurdert og satt større pris på. I mellomtiden får norske menn hygge seg med asiatiske damer.