lørdag 29. november 2008

Notar - et lys i mørketiden


Finanskrisen har sine positive sider. Ikke før meldes det på TV at Notarmeglere ikke har fått lønn denne måneden, nå leser vi jaggu også at 1 av 4 eiendomsmeglere har fått sparken det siste året. Snakker om gladnytt i en krisetid! Fra å være 4000 er det nå bare 3000 eiendomsmeglere igjen.

Få har provosert oss mer de siste årene enn de strigla, jålete og jappete Notarmeglerne. I en strøm av selvskryt har de druknet oss i propaganda om hvor hardt de jobber og hvor høyt de har klart å presse opp prisene. Stakkars den lønnsmottaker som de siste årene har prøvd å komme seg inn på biligmarkedet. En million er lommerusk som ikke holder til et bøttekott, nei 2-3 millioner for en helt ordinær leilighet har vært vanlig. Bankene har helt ukritisk hjulpet stakkarene med lån og på den måten bidratt til en vanvittig prisøkning.

Meglerne har skummet fløten. Jo høyere pris desto høyere provisjon. Notarmeglere i Armanidress og Porche har latt seg intervjue og kommet med stadige profetier om et stigende marked. Løp og kjøp!

Det gleder oss meget om de 1000 overflødige meglerne nå må ta til takke med en vanlig industriarbeiderlønn, hvis de da klarer å skaffe seg ny jobb. For hvilken kompetanse er det egentlig denne banden innehar? Regner med at en del av den usmakelige selvtilliten denne bløffegjengen har omgitt seg med har forsvunnet ned i avløpsrørene.

Det blir vel å stille seg i køen hos NAV nå. Har hørt at det er 10 ukers ventetid på å få dagpenger. Kan ikke si vi klarer å mobilisere særlig sympati med den gjengen der. Norge klarer seg bedre uten spør du oss.

søndag 16. november 2008

Økologisk mat


Det reklameres mye for økologisk mat. Her har markedet funnet enda et nisjeprodukt designet for den godt utdannede og velstående middelklassen. Fordi denne maten krever lenger tid å produsere er den også dyrere. Økologisk mat blir også dyrere fordi det produseres mindre mat pr. dekar enn i det vanlige jordbruket.

En vanlig familie må derfor velge: Skal de kjøpe økologiske gulrøtter til høyere pris eller ”vanlige” gulrøtter til lavere pris. Jeg er redd en vanlig barnefamilie fra arbeiderklassen påføres dårlig samvittighet av å måtte velge vekk økologiske varer, siden familiebudsjettet hele tiden må være i balanse.

Et annet og kanskje viktigere poeng er at verden hadde gått inn i en enda verre matvaresituasjon hvis vi bare skulle basere oss på økologisk produksjon av mat. Denne dyrkingsmåten ville ført til sult på verdensbasis i et omfang vi aldri har sett tidligere! Økologisk jordbruk er rett og slett ikke produktivt nok til å brødfø oss alle.

Det er derfor ikke så rent lite ironisk at det er de politisk mest korrekte som er mest opptatt av økologisk mat. I bunn og grunn er det jo dypt umoralsk å markedsføre økologiske produkter på en slik måte det gjøres nå, som en type mat som er mer miljøvennlig og uendelige mye sunnere enn vanlig produsert mat.

Dette må være et alvorlig tankekors for fanatikere og moralister i den såkalte miljøbevegelsen (hvori opptatt den politiske venstresiden):

1. Arbeiderklassen har ikke råd til å kjøpe slik mat
2. Konsekvensen av økologisk jordbruk er sult på verdensbasis

Økologisk jordbruk er ikke i stand til å fø verdens befolkning. Derfor er det viktig å forske på for eksempel genmodifisert mat slik at alle mennesker på kloden har mulighet til å spise seg mette.

Nei, gi meg en svinekotelett når som helst! Økologisk mat skaper sult og dårlig samvittighet.

fredag 14. november 2008

Politiviruset


Jeg føler meg dårlig for tiden. Blir lett slapp. Kondisjonen er dårlig. Magen er i ulage. Av og til ser jeg dobbelt. Ryggen er skral. Det går smerter fra nakken og nedover ryggspiralen og helt ned i høyrebeinet. Kan det være isjas? Jeg er plaget med kvalme og hodepine. Humøret er ganske labert. Sover dårlig om natten. Potensen er heller ikke som den bør være med en så sprek og villig kone som jeg har.

Er det politiviruset som har rammet meg?

Som kjent er deler av politistyrken rammet av et mystisk virus. Viruset angriper fredag ettermiddag i 16-tiden og varer til mandag morgen kl. 07.00. I enkelte distrikt er så godt som alle politifolk sykemeldt.

Nei, det kan ikke være politivirus jeg har fått, min tilstand er nemlig permanent.

På tross av plagene går jeg på jobb hver dag, å sykemelde meg ligger liksom ikke for meg. Men det kan selvsagt være fordi jeg tilhører arbeiderklassen og ikke er høyskoleutdannet polititjenestemann. Årets frekkas må være politiets fagforeningsmann Arne Johannessen som tror at folk flest går på denne løgnen han serverer oss.

Politiets ulovlige sykemeldingsaksjon gjør det utrygt for vanlige folk. Det er fritt frem. All respekt og anseelse jeg måtte ha for politiet er påført ubotelig skade. Kanskje er det en ide å konkurranseutsette visse polititjenester? Eller må vi opprette borgervern?

søndag 9. november 2008

50% hvit mann ble valgt i USA!


Det er ikke måte på hva valget av Obama skal ha å bety for oss alle. Ja, for dette var visst hele verdens kandidat, i hvert fall Norges, Europas, Asias, Afrikas osv. Nå også USA sin mann. På tross av all skepsis om at en svart mann aldri kunne velges osv. USA er jo som kjent befolket av rasister (i følge gjengs oppfatning). Allikevel valgte de en mann med mellomnavn Hussein! Man kan jo gråte av glede av mindre (og det var det de gjorde - gråt av glede alle norske journalister og politisk intereserte).

Da er det lett å glemme at Obama er 50% hvit! Han er altså ingen "svart" mann i tradisjonell forstand, han er ikke av gammel slaveslekt. Obama er en godt utdannnet mann i øvre sjikt av amerikansk middelklasse.

For den amerikanske arbeiderklassen er det ikke hudfargen som er det viktigste. Det viktigste for disse er å få en president som kan gjøre noe for arbeidsfolks rettigheter. For i USA står det jaggu dårlig til for "folk flest"!

Glem "the american dream" - arbeidsfolk i USA er tynt i alle ender. Lønna er latterlig lav, betalt ferie er nesten fraværende, sykeforsikring er for velstående, utdanning like så ... arbeidsfolk i USA er farlig nær 3. verden-standard.

Vil Obama gjøre noe med dette? Det er det som betyr noe, ikke hudfarge.